Logg inn
IMG_4723.JPGIMG_5119.JPGIMG_6228.JPG

Liten festdrakt

IMG_8129_1_1Jeg syns Margrethe er litt for liten til kjøpbunad. Ikke er det akkurat vær for bunad heller. Dessuten må jeg erlig innrømme at jeg alltid har hatt lyst å prøve meg på en strikket festdrakt/bunad. Tanken slo meg nå nylig... med strikkemaskinen klar til dyst, hvorfor ikke prøve?

 

Til nå har jeg brukt mest tid på å få masketallet til å bli rett. Det er jo virkelig ikke lenge til 17.mai så her er det bare å henge i. Tidlig forrige uke tror jeg det var jeg endelig satt nålene klar til strikking. Garnet er Silja og kjøpt på Coop Obs Tromsø. 

 

Søndag 2.mai hektet jeg av skjørtet fra maskinen. Det ble sydd sammen og prøve satt med bånd. Jeg hadde egentlig bare tenkt en rad med bånd, men siden jeg blinkset så fint på en av brettekantene, ble det mer et lykketreff så mye bedre med to båndrader. Snakk om å redde sitt eget skinn.

 

Det skal sies at å felle inn hver andre og tredje maske i livet på en strikkemaskin for hånd, tar noe helt fanatisk lang tid. Spesielt når jeg for hver felling må flytte ALLE maskene fra kanten til midten for å igjen kunne felle neste mann... og når jeg da bare har overføringsverktøy for tre masker i en og samme opperasjon... ja da sier det seg selv at det blir mange flyttinger med verktøyet... Så etter dette blir det nok å kruse e-bay etter transfertools ;)

 

IMG_8126_1_1

 

Resultatet tror jeg derimot skal bli bra. Nå må jeg bare hive meg litt rundt for å få dette prosjektet ferdig. Bunadsshortebody ble kjøpt på Refleks - siste størrelsen igjen!!! UTROLIG FLAKS! Jeg var egentlig bare på utkikk etter en vanlig skjorte, men en body er jo så mye bedre da den ikke vil gli opp under løft og bæring.

 

Gleder meg til å få det ferdig. Nå gjenstår det bare å bestemme seg for hvilken øverdel jeg vil ha, regne seg frem til rette lengde og masketall, og smelle opp på maskina igjen. :) Skulle egentlig starte med det i dag, men tror ikke maskene blir satt på maskinen igjen i kveld. Skal forberede litt mer sammen med kalkulator og tegneark, så slipper jeg tullball så nært oppe i selve dagen.

 

2010_05_06

Del

Kommentarer  

0 #1 Tante 07-05-2010 07:59
Gleder meg til å se Margrethe i den flotte festdrakta!
Siter

Legg til kommentar


Sikkerhetskode
Vis ny kode