Logg inn
IMG_4723.JPGIMG_5119.JPGIMG_6228.JPG

Strikkekafé

Fortsatt godt nytt år til dere alle. Det ble lite blogging før jul. Slik ble det bare, og noen ganger er det akkurat bare slik.

MEN året har startet bra, og det håper jeg gjelder for dere også.

I uka som gikk dristet jeg meg til å dra på min aller første strikkekafe – HELT alene atpåtil! Dristig, men flott utfordring. Strikkedamer er jo bare hyggelige folk! Og det må jeg si, det var bare helt fantastisk! Kafeen var i regi av Bundingen på Jekta storsenter. Helt fantastisk at over 40 (?) stykker dukket opp. Stoler og bord ble hentet frem fra alle senterets kriker og kroker for å gi plass til alle. Helmertsen hadde sponset med nydelige hvetebakstkaker, der var kaffe og te, småkjeks og pepperkaker. Og jeg som dukket opp med min kjære Imsdal flaske med vann og en Bixit Turbar… Men spise det hadde vi ikke tid til. Det var skravling og strikking som gjalt.

 

IMG_9377_1

 

Jeg ble kjent med noen flotte damer på min bordende, takket være flotte Barbro fra Narvik. Vi kjente begge ingen da vi dukket opp til fult bord allerede lenge før tida var der, men så dukket det opp gamle bekjente av henne. Min plan var å strikke videre på hjertevottene til min venninne Margrethe, men det ble liten strikking da vottene ble så populære at de ble studert både inn og ut i alle retninger. Derav flokene i trådene mine i bildet over.

 

IMG_9380_1

 

Disse er i dobbelstrikk på pinner nr 2,5, og rett og slett noe jeg selv bare har funnet på. Luksusvotter kalte de dem. Utrolig bra navn på vottene, og det kommer de også til å hete heretter. Nå har jeg også lovd å legge ut oppskriften på disse. Det må jeg håpe mine nye venner har litt tålmodighet med. Jeg henger ennå etter med å legge ut fremgangsmåten på min rundstrikkversjon av Mariusgenseren. Noen har allerede skrevet ned noen notater på kaféen. Blir morro å se om de har fått til teknikken når neste kafé braker løs 10.februar. Da sitter jeg klar – allerede halvtimen før denne gang.

 

IMG_9384_1 IMG_9388_1

 

Jeg vant også premie! Alle fikk utdelt lodd ved ankomst, og tror du ikke min lapp ble trekt. Barbro mente en av oss kom til å vinne – det visste hun bare. Og jeg som så vidt gadd ta opp min lapp… Joda, T 35 ble trekt og jeg spratt i været etter noen sekunders sjokktilstand. Premien var et sett strikkepinner – akkurat de strikkepinnene som damene rundt min bordende satt og anbefalte så godt til meg.

 

IMG_9390_1

 

Ulla fra Nøstebarn har også ankommet. De er en del av en storbestilling av ullstrikk fra min tremenning. Så her er det bare å henge i.

 

IMG_9376_1

 

Hentesettet er i gang. Noe hastet mer enn andre ting, så her går kveldene som kan avsees til litt ekstra strikking. Men hva gjør vel det når man kan kose seg ekstra i sofakroken under et pledd og med strikketøyet i hendene.

 

Som sagt, året har begynt veldig godt, og snart er også sola tilbake i byen. Januar er en herlig tid!

Del

Kommentarer  

0 #4 Rigmor Høgtun 11-02-2011 15:05
Hei og takk for i går. Nok en trivelig kafekveld med utolig mange fremmøtte. Koselig å sitte med samme bord som deg og Barbro-Yvonne, må nok fortsette med "faste" plasser. Kjemien påvirker både arbeidslysten og praten. Koste meg masse.
Kom meg endelig inn på bloggen din og fikk sett med selvsyn at du er utrolig kreativ og flittig. Koselig lesestoff. Du får ha det fint til vi møtes på neste strikkekafe den 17 mars. Kafegjengen :-)
Siter
0 #3 Barbro-Yvonne Ytterstad 06-02-2011 22:14
Da er jeg på tur til Tromsø i morgen. Selvfølgelig blir det Strikkekafe hos Hege på torsdag, og vi har jo avtalt å holde av plass til hverandre. Gleder meg som en onge. Kan du tenke at jeg ikke kan få fart på strikkepinnene med gipsen? Får se hva øvrigheta på UNN sier på tirsdag. Håper de klipper opp og at jeg blir "fri". Får deg ikke inn på FB, men vi må utveksle tlfnr, slik at jeg kan reklamere for Luksusvottene. Har en del her i byen som vil lære. Kom hit å ha kurs.....er det en ide? Gleder meg til torsdag og møte deg igjen. Positiv og flott jente er du.
Strikkehilsen fra Barbro
Siter
0 #2 Barbro-YvonneYtterstad 20-01-2011 08:33
Jatakk,og jeg holder av plass til deg hvis jeg kommer først. I dag drar jeg til Narvik. Der var det to av mine venninner som lurte på hvofor ikke vi hadde sånn strikkekafe. Gjett om jeg har skrytt om hvor trivelig vi hadde det. Vi får si til Hege at hun får starte filial i Narvik, og lage kafe.
Nu blir det bare strikking med store pinner og tykt garn de neste ukene, men jeg bgleder meg til å komme igang med luksusvottene.
Klem fra Barbro.
Siter
0 #1 Barbro-Yvonne Ytterstad 17-01-2011 15:40
Takk for sist og kjempetrivelig strikkekafe. Du er jo utrulig god til å ordlegge deg når du blogger. Flott med tips om at en kan bestille garn hos Nøstebarn, det visste jeg ikke.
Det gikk ikke så bra å strikke med tynne pinner da jeg skulle begynne på Luksusvottene,m en må bare vente til gipsen er fjerna. Det er bare tre uker igjen. Har selvfølgelig plotta inn neste tur til Unn med strikkekafe på Jekta den 10 feb. Så da møtes vi. Gleder meg allerede, for det var veldig trivelig. Strikkehilsen fra Barbro :-)))))
Siter

Legg til kommentar


Sikkerhetskode
Vis ny kode