Logg inn
IMG_4723.JPGIMG_5119.JPGIMG_6228.JPG

Husmorferie i Oslo

Da var man kommet i gjenget igjen etter en langhelg i Oslo. Takk til mann og svigermor som trådte til hjemme. Spesielt min kjære svigermor som atpåtil kom fra Kristiansand til Tromsø for en håndoperasjon, men som tok litt barnepass og bestemorkos mens hun var her. To fluer i et smekk, mens den tredje ble en liten etterlengtet helgefri for meg.

 

Oslo ja. For meg er byen bare et stoppested. Ikke den vakreste byen, nei. Rotete og uoversiktlig. MEN dama kan kart, så jeg fikk da sett en god del der jeg trasket frem og tilbake gatelangs for å finne butikker jeg måtte på. Det ble mye gåing. Dagen lang faktisk. Men trim har man bare godt av. Jeg koste meg med egen tid, tid til å gjøre hva JEG hadde lyst til. Hastet gjennom butikker slik bare jeg orker. Det var rett og slett bare herlig. Været var jeg også heldig med. Flott sol og skyfritt – nesten, men KALDT. Heldigvis hadde jeg ullundertøy med, og de ble konstant brukt.

 

Faktisk var det veldig godt å ikke ha kamera med seg. Da føler man seg litt forpliktet til å ta bilder. Denne gangen ligger alt på rette minnet. :) Tusen takk til Margrethe som innlosjerte meg på femstjerners “hotell” med fantastisk frokost hver morgen! Og som viste meg litt rundt i Oslo – Operahuset og Nasjonalgaleriet. En opplevelse i seg selv! Men først og fremst var det godt å se mine to venninner igjen. Det er alltid så lenge mellom hver gang. Ida og Margrethe, dette skal gjentas. ;)

 

Det ble mye til snuppa mens jeg var der nede. Jeg fant likevel noe til meg selv. En bokholder, rimelige ullvangsokker fra et opphørssalg, et lite belte og et par sko – forutenom slike “samlemanier” man har – knapper (kremt). Jeg var faktisk innom en garnbutikk også, men også her fant jeg knapper, og kan stolt si at jeg overlevde turen inn uten å kjøpe garn. Og selvsagt går man innom Feia på Karl Johan og kjøper Twist i løsvekt når man først er i byen! Da går det så klart i banansjokoladen…

 

Her er noe av fangsten:

 

IMG_8055_4_1

- Skosalg! 99 for snuppa mine 399. Det var ikke meningen at de skulle være lik. Det så jeg ikke før da jeg skulle pakke kofferten for hjemreisen…

 

IMG_8060_4_1 IMG_8061_4_1 IMG_8063_4_1

Nydelig jakke fra Zara. Endelig! Har lett lenge etter noe slikt! Jakken er alt for stor ennå. Kanskje neste vintersesong. Planen er goså å strikke noe slikt, tove og sy på detaljer. Det var alle disse tenkte prosjektene ja…

 

IMG_8068_3_1

Obligatorisk handel på Freia på Karl Johan…

 

IMG_8071_3_1

Tøfler til snuppas barnehagestart i august fra Rudo.

 

IMG_8078_3_1 

IMG_8080_3_1

Perler og knapper fra Perlehuset. 120 knapper totalt. Knappene lå i egen kurv til 1 kr stykket. Hadde det ikke vært så ubehagelig å stå hodestups i en kurv på leting etter knappeskatter, så hadde jeg kjøpt flere. Forresten, hadde de solgt knapper per hekto, så hadde jeg bare tatt begeret og gravd opp en haug. Må innrømme at det spurte jeg også om… 120 knapper, det høres så mye ut, men som bildet viser er det ikke mange likevel.

 

IMG_8082_3_1 IMG_8084_3_1 IMG_8086_3_1 IMG_8089_3_1-

Jeg er altså så kresen på dukkeansikter! På Sprell i Bogstadveien fant jeg derimot en dukke som bare måtte bli med meg hjem. Akkurat passe liten og nett til at lillemor kan gå å bære på henne slik hun ønsker. Betjeningen var faktisk så snill at de sjekket om den lå i nettbutikken slik at jeg slapp drasse den store dukkeeska rundt hele byen. Nå skal det også sies at det var det jeg gjorde til syvende og sist… Det blir nok noen strikkeklær til denne lille saken etter hvert.

 

Det ble også tid til litt strikking. Startet på flyet ned, strikket på kveldene og strikketøyet var alltid med i dagsekken på byen. Strikket gjorde jeg også mens vi var på “sykebesøk” hos kjære Ida. Bilder fra kvelden havnet på hennes fantastiske blogg Petrine. Hun er kreativiteten selv"!

 

IMG_8065_3_1

 

Sist men ikke minst; disse magnetene fant jeg på min vandring gjennom Gardermoen. De sier alt her i huset…

Del

Kommentarer  

0 #1 Ida 09-02-2011 10:18
Så gøy å lese så mye nytt på bloggen! Men å kalle meg kreativiteten selv blir ikke rett når det kommer fra deg. Alt jeg gjør som er kreativt har du gjort først, hvis jeg ikke tar helt feil ;-)

Nydelige ting du har kjøpt og laget. Skal prøve å legge inn en lignende bestilling om ett års tid ;-)

Jeg er fortsatt syk, men er nå på penselinkur og føler endelig at jeg er på bedringens vei. Deilig!

Klem
Siter

Legg til kommentar


Sikkerhetskode
Vis ny kode