Logg inn
IMG_4723.JPGIMG_5119.JPGIMG_6228.JPG

LUKSUSVOTTENE ER FERDIGE!

Ja, du leste rett. Endelig! De ble ferdige i går, og trådene festet jeg i dag. Det er mange som har vært nysgjerrige på disse vottene. Navnet fikk de av mine flotte strikkekafé venninner. Rett og slett luksus på hånda!

 

IMG_9805_1

 

Vottene er strikket i Lanett babyull, men mulig dette garnet vil nuppe litt. Det så jeg allerede under strikkingen. Garnet ble egentlig valgt pga fargen. Disse er til en flott venninne som bare absolutt skulle ha samme farge på vottene som snuppa sin sommerkjole… (som jeg nå ser jeg har glemt å legge ut…) Det er dessuten ganske så tynt garn, så du blir sittende en stund, men må si at resultatet ikke ble så verst. Jevnt og lite ruvende garn. Men skal etterhvert prøve meg på flere garntyper…

 

IMG_9881_trim_1

 

Vottene består av en inner og en yttervott som er strikket samtidig. Dobbelstrikk, med en lys farge inni, og mørkere utenpå. Da kommer kontrasten mellom fargene frem i hullmønsteret på yttervotten. Innersiden har rettstrikken mot huden – blant annet derfor ordet luksus. Grunnen til innervottens rettside mot huden er rett og slett min søken etter noe varmt, men ikke irriterende for såre eksemhender. Dette ble løsningen. Jeg har tidligere strikket med bomull innerst, men det ble ikke like varmt.

 

IMG_9882_1

 

For all del, man kan strikke den indre votten først, for så å strikke den ytre, men da er hele morroa over.

 

IMG_9926_trim_1

 

Jeg har lovd å legge ut oppskrift. Den kommer. Akkurat nå skal jeg gjøre siste finishen før den legges ut. Den må jo gjøres forståelig for andre enn meg selv. Så smør dere med litt tålmodighet.

Her er noen flere skrytebilder… Hehe

 

IMG_9809_1

IMG_9817_1

IMG_9913_1

IMG_9927_trim_1

 

Les mer om vottene under ferdige prosjekter – Hjertevotter dobbelstrikk

Ha en herlig søndag alle sammen!

Del

Kommentarer  

0 #3 Marianne Dahle Petersen 15-03-2011 21:37
Tusen takk! :-) Hjertesmil tilbake til dere toan. :-)
Siter
0 #2 Elisabeth 13-03-2011 18:11
Fabelaktig fine de der altså. Du e superrå på pinnan, nydelig!! :-)
stoooor klem fra imponerte Elisabeth
Siter
0 #1 Barbro-Yvonne Ytterstad 13-03-2011 14:14
De ble nydelig Marianne. Du er jo bare superflink, og tenk at du har funnet på teknikken selv. Ja jeg bøyer meg bare i støvet. Klem Barbro.
Siter

Legg til kommentar


Sikkerhetskode
Vis ny kode