Logg inn
IMG_4723.JPGIMG_5119.JPGIMG_6228.JPG

Penkåpen

IMG_0015_1

 

Så var det prosjekt penkåpe til Snuppsi. Joda, jeg var kommet et riktig så godt stykke oppover da jeg innså at det var noe rart – faktisk langt opp på bærestykket! Ryggstykket var plutselig veldig bredt… Fronten overlappet ikke lenger. Dermed fikk den ligge litt til humøret orket ta den frem igjen. Inntil min gode strikkevenninne fra strikkekaféen til Bundingan på Jekta, Barbro kom på kaffebesøk! Hmm… Vi diskuterte ideer og løsninger.  Beslutningen ble tatt med henda over øynene – “Æ rekke opp!” Etterfulgt av et stort gisp fra Barbro. Og så ble den liggende…

 

IMG_0023_1

 

Til nå. Snuppsi trenger jo jakke snart! Spesielt siden snøen kom igjen etter siste ukes flotte vårdager. Jeg bestemte meg for å hente et nytt nøste, begynne fra scratch og tenke nytt. På Bundingen fant jeg oppskriftshefter med gensere i samme garn, Tove, som atpåtil var tovet. Dermed hadde jeg et bedre utgangspunkt. Blant annet mål for lengde og bredde før og ETTER toving. Lykke! Og det var her jeg fant hva feilen var…

 

IMG_0022_1

 

Kjære Barbro, jeg hadde jo tenkt en innbrett i ryggen! HAHAHA! DET hadde jeg ikke skrevet opp. Jeg kan rekke ned til livet på ryggstykket og strikke inn bretten… Men i praksis ser jeg at dette likevel ikke blir pent med spitten jeg har strikket inn.

Men men, det hadde IKKE løst problemet med den allerede halvstrikkede jakken. Jeg hadde utgangspunktet i en 4 års gammel jakke fra 60-tallet (tror jeg det var) fordi jeg trengte noen mål å gå ut fra. Fire år ville jo krympe fint til en mulig 2-3 års jakke. MEN hadde jeg strikket denne ferdig, ville jeg endt opp med en jakke som var mer lik en BOLERO med bare noen cm kryssknepping i front! Selv med de ekstra cm jeg strikket i lengden. Takk og lov for det “uventede” problemet.

 

IMG_0009_1

 

Nå har jeg regnet krympposenter, maskeantall og jakkemål. Denne gangen dobbelsjekket og kryssregnet. Nå gleder jeg meg! Snuppa skal få penkåpe!

Del

Kommentarer  

0 #1 Barbro-Yvonne Ytterstad 28-04-2011 08:07
Dette blir bra Marianne. Du behøver ikke ha den splitten i ryggen. Tror det blir like fint uten. Ser du har begynt på nytt, også med de nye pinnene. Han er jo bare en knupp den mannen din. Du kommer til å storkose deg med pinnene; så han får nok ikke mye kontakt med deg. Hi HI.
Klemmer.
Siter

Legg til kommentar


Sikkerhetskode
Vis ny kode