Logg inn
IMG_4723.JPGIMG_5119.JPGIMG_6228.JPG

Et glemt mesterverk…

Ja, for det er det den er. Et mesterverk – mitt mesterverk. Kjolen til Margrethe som jeg har glemt å blogge om… Denne kjolen er jeg rett og slett kjempestolt over. Ikke minst pga alle de flotte tilbakemeldingene. Kjempestas!

 

IMG_0762_trim_1

 

Eget mønster med puffermer, flytt- og justerbart magebelte, strikket i mandarin petit. Kjolen ble til etter Knut Oles forslag om å lage noe som passet klærne vi skulle ha på i en kusines sommerbryllup i fjor. Slik at vi matchet litt. Jøss, tenkte jeg og tok utfordringen.  Med utgangspunkt i selskapskjolen til baby, slipset til Knut Ole og min turkise kjole, kom altså denne penkjolen frem i lyset. Jeg kan absolutt si denne kjolen har vært en prosess – fra ruteark, kalkulator, strikkemaskin og siste finnish.

 

IMG_3268_trim_1 IMG_2926_trim_1

 

Bryllupet sto i august da hun var 9,5 mnd. Jeg designet den til å passe fra 10mnd og lenge etter det. Det er så kipt med kjoler til de små som blir for små på bare et blink. Hun kunne jo bruke den til ett års dagen i slutten av oktober i det minste. Kjolen var ferdig da vi reiste, ferdig strikket vel og merke. Den ble sydd sammen sørpå mens vi ferierte hos svigers i Kristiansand. Jeg var derimot så usikker på hva jeg ville ha av dekor. Blomstene på beltet hadde jeg bestemt meg for allerede. Resten måtte jeg tenke meg frem til. Faktisk sydde jeg på blomstene og hekta til beltet dagen før bryllupet!

 

IMG_2938_trim_1 IMG_3133_trim_1

 

Synd vi ikke tok et bedre bilde av jenta i kjolen mens vi var i bryllupet, men slik ble det da mannen fungerte som ekstra fotograf i bryllupet. Disse fire bildene er faktisk av de få som er av henne i kjolen. Den passet henne kjempefint! Hun klarte å krype i den, og det var det som var meningen. Magebeltet gjorde den justerbar i massevis. (Dessverre ingen fargebilde akkurat her.)

 

IMG_0765_1 IMG_0747_trim_1

 

Kjolen passet også i ett års dagen. Dessverre ingen gode bilder fra denne dagen, men nå som hun er 18 mnd – snart 19 faktisk, så passer den helt perfekt! Kjempeflott, ikke sant? Magebeltet som kan justeres noen cm i høyden gjør hele susen!

 

IMG_0742_trim_1 IMG_0748_trim_1

 

Hun var så fin i tøyet da vi hadde slekt fra USA på middag nå i helga. Og ja, kjolen ga henne fortsatt bevegelsesfrihet! Herlig når noe fungerer i praksis og over tid! Denne kjolen blir jeg bare mer og mer glad i, og må nok også si at det er en av mine beste strikkekreasjoner til nå. Faktisk var det fargene i denne kjolen som gjorde hjertevottene. “Sånne farga vil æ ha på vottan!” Hehe.

Del

Kommentarer  

0 #1 Ida 11-05-2011 08:12
Kjolen er helt nydelig. Du er så utrolig flink, Marianne! Modellen er jo den fineste jeg har sett. Ser litt lengde på håret nå. Artig! Det er bare å holde strikkeoinnene klar til jeg legger inn storbestilling ;-)
Siter

Legg til kommentar


Sikkerhetskode
Vis ny kode