Logg inn
IMG_4723.JPGIMG_5119.JPGIMG_6228.JPG

Gamle strikkefunn

Disse har jeg endelig tatt bilder av. Gamle strikkeplagg som bør få litt hedersplass.

 

IMG_0480_1

 

Mariusgenser og rundstrikk.

 

IMG_0478_1

 

Mariusgenseren er jo bare flott. Jeg har aldri hatt min egen Marius. I 2005 strikket jeg derfor denne saken i Mor Aase garn. Brun, grønn og mørk rød. (Fargene på bildet lyver litt). Monteringen sto mamma for (TAKK!) Denne ble stikket litt mer tettsittende. Godt brukt!

 

IMG_0479_1

 

Denne rundstrikken hadde mamma funnet mønster på i et blad. Hun ble derimot aldri ferdig med den, så på tidlig 2000 tallet tok jeg pinnene fatt selv og gjorde den ferdig. Fargene er litt spesielle. De bare ble slik. Husker ikke hvorfor. Den store gule raden ser ut som stjerner, men var ikke det som var tenkt da jeg endret mønsteret litt. Jeg ville ha gulfargen litt mindre markert. Garnet er Ida, kjøpt på Europris. Herlig genser som er brukt utrolig mye. Har vært kjekk i barnehagen da den er tynn, men varm.

 

IMG_0482_1

 

Her om dagen da jeg ryddet dukkeklærne til lillesnuppa, kom jeg til å se litt mer på klærne. De er fra da jeg var liten. Å hvor glad jeg var i dem! Bestefar og mamma som har laget klærne. Nå har min lille snelle arvet dem til dukkene. Her er noen av dem.

 

IMG_0489_1

 

Så har vi en liten bragd fra min side. Et stup opp i mammas restegarnpose resulterte i denne lille saken. Tror denne luen ble strikket før dukkeluen jeg viste tidligere. Men denne har sin sjarm…

 

IMG_0494_1

 

… trådene er nemlig utrolig lange. Tror faktisk det er 10 masker på det lengste, og såklart ble jo de litt stramme. Ergo er lua ikke særlig tøyelig. Knytetrådene henger så vidt i en enkel knytt festetråd. Men kjære vene, jeg gikk TIDLIG barneskole! Stolt var jeg iallfall. DET husker jeg. *smil*

Del

Kommentarer  

0 #3 BenteN. 18-10-2011 18:10
Den var bare såååå fin, ble veldig markert m det gule. Men syntes det "gjorde" hele genseren. Ligner på en genser jeg har sett før kalt "Eskimo" eller "Grønlandsgense r"!!
Siter
0 #2 www.strikkeren.com 21-07-2011 10:29
Så gøy at du kan gjøre det ferdig etter så mange år. Det blir en spesiell genser med en helt egen historie.
Siter
0 #1 www.strikkeren.com 17-07-2011 23:15
Veldig fine gensere. Liker veldig godt fargene du har valgt:-)
Siter

Legg til kommentar


Sikkerhetskode
Vis ny kode