Logg inn
IMG_4723.JPGIMG_5119.JPGIMG_6228.JPG

Genser i halvpatent

Dette var en morsom sak å strikke. Hvor godt er det ikke å ha noe nytt å gruble på. Dette var halvpatent og det hadde jeg aldri strikket – før nå.

 

IMG_6983_1

Mønster:
Genser i havpatent, nr 4 i heftet 1413 DIY fra Sandnesgarn.
Garntype: 
TWEED (40 % babyalpakka, 32 % viskose, 20 % polyamid, 8 % fin merinoull, 50 gram = ca 150 meter), Sandnesgarn.
Garnmengde:
Grå 1054: 250 gram.
Størrelse:
Medium
Veiledende pinner:
Rundp nr 5½ og 6
Liten rundp nr 5 til halskant
Strikkefasthet:
11 m halvpatent på p nr 5½ = 10 cm

 

IMG_6985_1

 

Jeg strikker normalt litt strammere og må opp et hakk på pinnene. Denne gangen måtte jeg opp på pinne 7 for å få rette strikkefastheten. Tweed garnet er litt ruglete og har små “nupper” som gjør at det kunne bli ujevnt om jeg ikke passet på å stramme maskene. De hang seg litt opp i hverandre. Tweed er et interessant garn å strikke med. Det loer litt, men gir et fint uttrykk.

 

IMG_6986_1

 

Genseren var kjapp å strikke og ikke minst lett å montere. For ei som helst liker raglan eller til nød strikker rundfellinger, så var dette en stor fordel. Som regel er det min mor som påtar seg monteringsarbeidet (både frivillig og ufrivillig), men denne fikset jeg selv.

Konklusjonen må være: Lett og enkel genser på mange måter. Kjempemorsomt med halvpatent! Eller omvendt halvpatent som det omtales i mønsteret. Det ga et flott uttrykk. Jeg fant ut at uttrykket “omvendt” halvpatent måtte være at patentsiden av strikkeplagget ble vrangen. Og sist men ikke minst så ble mottaker fornøyd. Da er allting godt.

Del

Legg til kommentar


Sikkerhetskode
Vis ny kode